De beste stedentrips
Tegen de laagste prijzen

Onze reizigers beoordelen ons met

(4.5 / 5.0)

CORONAVIRUS UPDATE februari 2021.

Geachte heer, mevrouw,

Op dit moment is vanwege het reisadvies van de Rijksoverheid helaas reizen voor recreatieve doeleinden nog niet mogelijk. Onze reisorganisatie hoopt dat dit nadat de vaccinaties dit jaar op gang komen medio dit jaar weer zal normaliseren en wij u weer de stedentrip kunnen aanbieden waar u zo naar verlangt. Voorlopig bieden wij op dit moment geen vertrekdata aan voor 1 september 2021 vanwege de onzekere situatie. Door op de langere termijn te boeken is de kans dat uw reis wel doorgang kan vinden groter. Als de situatie het toelaat zullen wij op een later moment ook reizen met eerdere vertrekdata aanbieden.

SGR Corona-voucher

Reizigers waarvan de reis door Flywise wegens het coronavirus is geannuleerd ontvangen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een nieuwe reis op een later moment geboekt kan worden. De voucher is 1 jaar geldig met SGR dekking vanaf het moment van uitgifte. Ook na dat jaar blijft de voucher geldig en kunt u deze gewoon inwisselen voor een nieuwe reis, echter is dan de dekking vanuit SGR vervallen. Op uw nieuwe reis geldt altijd in alle gevallen weer de SGR dekking. U kunt de voucher gebruiken voor ons volledige aanbod reizen op de website. U kunt dus zelf uw bestemming, reismoment en reisduur kiezen.

Heeft u zelf uw vluchten al omgeboekt voor een latere reisdatum? Dan ontvangt u hiervoor geen voucher. U kunt dan gebruik maken van uw omgeboekte vlucht. Voor de waarde van uw hotelboeking die nu niet langer door kan gaan ontvangt u wel een SGR Corona-voucher.

Informatie over de speciale SGR Corona-voucher kunt u hier teruglezen op de website van de SGR:

https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/

Wilt u de SGR Corona-voucher inwisselen voor een losse hotelboeking? Ook dat is mogelijk: neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice via onze live chat en wij maken dit graag voor u in overleg in orde voor een hotel naar uw keuze.

Terugbetalingen niet mogelijk

Wij begrijpen dat u misschien de voorkeur heeft voor een volledige terugbetaling van de betaalde reissom. De omstandigheden waar wij nu in verkeren, samen met de rest van de reisbranche, zijn echter zo uitzonderlijk dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. De SGR staat garant voor de voucher voor pakketreizen. Nadat 6 maanden zijn verstreken na uitgifte van de SGR Corona-voucher kunt u contact opnemen met onze klantenservice om te informeren naar de procedure voor een terugbetaling van uw voucher indien u deze niet wenst te gebruiken voor een nieuwe boeking. Uiteindelijk zal de terugbetaling van uw voucher dan uiterlijk 1 dag voor de vervaldatum van de SGR garantie geschieden, ofwel: 12 maanden minus 1 dag na de uitgifte van de voucher.

Wij hebben gegevens nodig om automatisch te kunnen terugbetalen

Wanneer u uw voucher niet heeft gebruikt voor de vervaldatum van de SGR garantie (12 maanden na de uitgifte) dan zijn wij verplicht om uw voucher automatisch aan u terug te betalen wanneer u ons niet heeft laten weten de voucher graag te willen aanhouden. Veel van onze reizigers hebben bij ons geboekt met een voucher aangekocht bij een derde partij (zoals VakantieVeilingen, Kruidvat, HEMA, Albert Heijn, etc.). Hierdoor beschikken wij bijvoorbeeld niet over uw bankgegevens en andere belangrijke informatie zoals hoeveel u exact voor uw vouchers heeft afgerekend. Wij hebben daarom deze gegevens tijdig van u nodig om u tegen de vervaldatum van uw voucher automatisch te kunnen terugbetalen. Alle klanten met een geldige SGR voucher hebben van ons een e-mail ontvangen met daarin het verzoek deze gegevens aan ons toe te sturen om de terugbetaling tijdig en foutloos in orde te kunnen maken conform de door de ACM gestelde voorwaarden rondom de SGR corona-voucher. Heeft u rechtstreeks bij ons geboekt? Dan beschikken wij uiteraard over alle gegevens en hoeft u geen actie te ondernemen.

Vertrek de komende periode

Op dit moment wachten wij af hoe de situatie zal zijn dichter bij uw reisdatum. Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk nieuws wilt horen over uw reis. Wij zullen uiterlijk omstreeks de 25e van de maand onze reizigers die gepland zijn om in de opvolgende maand te vertrekken een update sturen. Wilt u uw reis annuleren? Dan gelden reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht uw reis ook geannuleerd worden en heeft u geboekt in 2020 of eerder, dan kunt u net als eerdere reizigers rekenen op een passende oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van de SGR Corona-voucher. Heeft u geboekt in 2021 en wordt uw reis geannuleerd, dan ontvangt u altijd binnen 14 dagen een terugbetaling als u niet wenst om te boeken.

Nieuwe reizen

Flywise heeft besloten tot nader order geen nieuwe reizen te boeken met een vertrekdatum van voor 1 september 2021. De situatie daarvoor is te onstabiel om onze reizigers een goede ervaring te kunnen bieden. Wanneer de situatie normaliseert en stabiliseert zullen wij dit opnieuw bekijken. Voor vertrek na 1 september 2021 kunt u op dit moment probleemloos een reservering maken.

U kunt na de ontvangst van uw SGR corona-voucher direct een nieuwe boeking maken, of daar natuurlijk nog even mee wachten. Uw voucher is onbeperkt geldig (het eerste jaar met garantie van SGR) en u kunt ook een reis boeken voor na de vervaldatum van uw voucher. Zo heeft u ruim de keus en kunt u flexibel gebruik maken van de voucher. Wij kijken er naar uit u alsnog als een van onze reizigers te mogen verwelkomen.